Sluiten

Deelname concoursen

Deelnemen aan concoursen?

Voor die leerlingen die dat willen bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een concours. Een concours is eigenlijk een soort wedstrijd waarbij accordeonisten die in een bepaalde afdeling zijn ingedeeld met elkaar wedijveren om een eerste, tweede of derde prijs.

Er zijn in totaal 8 afdelingen, achtereenvolgens: testafdeling, jeugdafdeling, 4e divisie, 3e divisie, 2e divisie, 1e divisie, ere divisie, Superieur A en Superieur B. De afdelingen test, jeugd, 4e, 3e en 2e divisie zijn leeftijd gerelateerd. Kinderen tot en met 11 jaar komen uit in de jeugdafdeling, 12 en 13 jarigen in de 4e divisie, 14 en 15 jarigen in de 3e divisie, 16,17 en 18 jarigen in de 2e divisie.

Vanaf de 1e divisie (19 en ouder) geldt het repertorium (lijst van muziekwerken voor accordeon ingedeeld in niveau) als bepalend voor de indeling. Superieur B is dus het hoogst haalbare solistenniveau.
Voor 19 jarigen en ouder die twijfelen over de divisie waar ze in uit willen komen bestaat de mogelijkheid uit te komen in de test afdeling. Ze zullen dan door de jury in een divisie (1e, ere, superieur A of Superieur B) worden ingedeeld.

www.conforza-aalten.eu